Home » , , , , , » ENGELLİ MAAŞI NASIL ALINIR NASIL BAŞVURULUR KAÇ PARA - 2014 ÖZÜRLÜ MAAŞI KAÇ PARA

ENGELLİ MAAŞI NASIL ALINIR NASIL BAŞVURULUR KAÇ PARA - 2014 ÖZÜRLÜ MAAŞI KAÇ PARA

Yayın Tarihi 18 Temmuz 2014 Cuma | 00:09

2014 ENGELLİ MAAŞI BİLGİLERİ...
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir.
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından engellilere ve engelli yakını olanlara bağlanan engelli maaşı, özürlü maaşı, muhtaç aylığı gibi ifadelerle kullanılan engelli maaşı hakkındaki bilgileri sizler için derledik. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen bu maaş engelli kişinin engel derecesine göre belirlenmektedir. Engelli maaşı alabilmek için kişinin engel derecesi % 40 ve üzeri olması gerekiyor. Üç ayda bir verilen engelli maaşları Mart, Haziran, Eylül, Aralık olmak üzere bu aylarda verilmektedir.

Engelli maaşı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından en az % 40 ve üzeri özrü bulunan, kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kurumlarından (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hiçbirine tabi olmayan ve muhtaçlığı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belgelenen 18 yaşından büyük engellilere ya da 18 yaşından küçük engelli yakını bulunanlara verilen maddi bir haktır. Bu koşulları taşıyanlar bulunduğu yerdeki valilik veya kaymakamlık makamlarına başvuru yaparak 2022 sayılı yasa gereğince engelli aylığı bağlanmasını talep edebilirler.
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir.
Engelli Maaşı almak ve Engelli maaşı için başvuru yapmak ve izlenecek yollar nelerdir. Yazımızın devamında engelli maaşı, özürlü maaşı nasıl alınır, nasıl başvurulur engelli maaşı başvurusunda gerekli olacak evraklar belgeler nelerdir, 2014 özürlü engelli maaşı kaç para ve engelli maaşları ne zaman alınacak gibi soruların cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.


Engelli, Özürlü Maaşı Almak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?


Özürlü maaşı için Nereye, Nasıl Başvurulur

2022 sayılı Kanun kapsamında muhtaç vatandaşlarımıza özürlü aylığı bağlama işlemleri, Valilik/Kaymakamlık aracılığıyla vatandaşlardan alınan başvuru evrakının, il/ilçe idare kurulu tarafından verilen muhtaçlık kararı ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu - Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü' ne ulaşmasının ve yapılan incelemenin ardından ilgili servisler tarafından evrak geliş sırasına göre yapılmaktadır.


Özürlü Maaşı'na Kimler Başvurabilir
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir.
Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK,Emekli Sandığı,Bağ-Kur) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan, %40 ve üzeri özürlülük oranı olanları
Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyenleri
2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumuValiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişileri kapsamaktadır.


2014 Yılı Özürlü Maaşları Kaç Para

Engel derecesi % 40 ile % 70 arsında olanların maaşı   :    847,10 TL
Engel derecesi % 70 ve % 70 üzeri olanların maaşı ise  : 1 270,66 TL


Özürlü Maaşı için Gerekli Belgeler

- 2022 sayılı Kanuna göre Özürlü, Bakıma Muhtaç Özürlü Aylığı Başvuru Formu
    Bu formda yer alan aylık talep dilekçesi, aylık talebinde bulunan kişi tarafından doldurulup imzalanır
    Bu formda yer alan; Muhtaçlık Belgesi il/ilçe idare kurularınca doldurulur
    Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden (ADNKS) il/ilçe mahalli maliye   teşkilatları tarafından alınır
Özürlü Raporu vermeye yetkili hastanelerden alınan Özürlü Sağlık Kurulu Raporu
Aylık talebinin vasi tarafından yapılması hallerinde mahkemeden alınmış vasilik kararı


Özürlü maaşı Bağlama Süreci Nasıldır

1.Adım: İlçe Mal müdürlüklerinden (İlde Defterdarlıktan) alınacak sevk kağıdı ile rapor vermeye yetkili hastanelerden birisine başvurularak özürlü sağlık kurulu raporu alınır. (sevk ile gidilmesi halinde herhangi bir rapor ücreti alınmamaktadır.)
2.Adım: Kişinin ikamet ettiği İlçenin malmüdürlüğünden (İlde Defterdarlıktan) veya SGK İl Müdürlüklerinden temin edilecek 2022 sayılı Kanuna göre hazırlanmış Başvuru Formu doldurulur.
3.Adım: Doldurulan Başvuru Formu, Özürlü Sağlık Kurulu Raporu ile birlikte malmüdürlüklerine (İllerde Defterdarlığa) teslim edilir.
4.Adım: İl/İlçe İdare Kurulları tarafından başvuru sahibi ile ilgili inceleme yapılır ve muhtaç olup olmadığına karar verilir.
5.Adım: İl/İlçe İdare Kurullarının başvuru sahibinin muhtaç olduğuna karar vermesi halinde başvuru evrakı Genel Müdürlüğümüze gönderilir ve işleme alınır.




özürlü maaşı, özürlü maaşı nasıl alınır, özürlü maaşı almak, özürlü maaşı ne kadar, engelli maaşı kaç para, engelli maaşı nasıl nerden alınır, engelli maaşı almak için gerekli olan belgeler neler, engelli maaşı almak için ne yapılmalıdır, çocuğumun yüzde 52 özür derecesi var engelli maaşı alabilirmiyim, kimler engelli maaşı alabilir, engelli maaşı alma koşulları neler, engelli maaşı nasıl alabilirim, hangi kusurlar engelli maaşı almak için yeterli, özürlü aylığı kaç para oldu, özürlü maaşı hangi aylarda alınıyor, engelli maaşının verildiği aylar hangileri, 2014 engelli maaşı kaç para oldu, özürlü maaşı ne kadar oldu, 2014 yılı özürlü aylığı kaç para, bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir.
Sosyal Medya :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Kardeş Site : Link | Link | Link
Copyright © 2014. Güncel Bilgiler - Tüm Hakları Saklıdır.